Vendégünk, az űrlény

Vendégünk, az űrlény

Találkozás az Űrlénnyel – Kicsit tudományos, kicsit fantasztikus olvasásóra Sluttyal 7-10 éveseknek

 

A Pagony Kiadó 2018 tavaszára jelentette meg a Slutty az űrből című mesekönyvet, melynek főszereplői – Aladár, Benedek, Zoárd, Tamara és persze Slutty, az űrlény – hihetetlen kalandokba bonyolódnak a Földön és a világűrben egyaránt.

A téma lehetőséget teremt a gyerekeknek, hogy átgondolják és megbeszéljék, vajon létezik-e élet a bolygónkon kívül, és ha igen, milyennek képzelik azt, majd a mesekönyv első fejezetének meghallgatása után ők maguk is találkozhatnak Slavenobrázolimontivarisnavivaluttyal, a Slaven gázbolygó ötödik holdjáról. Feltehetik neki kérdéseiket, amit a kis űrlény az írónő segítségével azonnal meg is válaszol, beszélgethetnek vele a földi és az űrbéli iskolákról. A beszélgetés során szóba kerül a környezetvédelem fontossága is, hiszen, míg nincs nekünk is repülő csészealjunk, ez az egy bolygó áll rendelkezésünkre csupán.

A beszélgetés után újabb részlet következik a könyvből, majd, ha az idő még engedi, előkerülhet egy vetített kvízjáték, illetve a gyerekek természetesen feltehetik kérdéseiket is a szerzőnek.